Mazurro Posted April 19, 2014 Share Posted April 19, 2014 Siemka, mam problem ze swoim akwarium, ponieważ bardzo szybko robi się "zielone". Jeżeli chodzi o akwarystykę to również jestem można powiedzieć początkujący. Moje akwarium ma pojemność 30l, a w nim:- 1 mieczyk- 1 gupik- 5 bystrzyków- 1 glonojadWewnątrz akwarium mam oczywiście żwirek, korę, zamek i 2 roślinki. Oświetlam akwarium przez około 10h dziennie. Wodę zmieniam co tydzień, około 1/3 wody w akwarium odstaną przez 24h. Proszę o jakąś pomoc co zrobić żeby woda tak nie mętniała i nie powstawały glony. Jestem laikem, więc proszę o w miarę jasne wypowiedzi. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamNiedzwiecki Posted April 19, 2014 Share Posted April 19, 2014 Za dużo azotanów, fosoranów z produktów przemiany materii ryb.Zła jakość wody to nie tylko glony, ale także chorujące rybki. Masz za małe akwarium na te ryby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ariusz Posted April 19, 2014 Share Posted April 19, 2014 (edited) dokładnie za dużą obsada ryb i za dużo światła świecisz daj więcej roślinek wywal zamek i zmniejsz obsadę albo zwiększ baniak Regulamin 6.1. Zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką. Mapet Edited April 19, 2014 by Mapet Pisownia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazurro Posted April 21, 2014 Author Share Posted April 21, 2014 No dobrze, dziękuję za odpowiedź i zainteresowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts