Erathar Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Krótki opis: Świetlówki 2x18W grzałka 200w filtr hw 302 Wystrój: duża liczba syfu na dnie, możliwość dodania otoczaków bądź innych kamieni, korzenie torfowe, roślinność bagienna z zanurzonymi korzeniami w zbiorniku. Parametry: tutaj zaczyna się nietypowość, otóż jak dotąd było tutaj bw, ale mrok mi się niestety znudził, więc postanowiłem pokombinować inaczej - wystrój ma pozostać, z filtra zostanie usunięty torf i parametry doprowadzone zostaną do kranowych - PH 7,4 KH i GH w okolicach 15. Innymi słowy - woda będzie kranówką przyciemnioną roślinami/korzeniami roślin na tafli, do tego na dnie lekki syf (nie aż taki jak w typowych bw), ewentualnie mogę dodać kamienie. I teraz zostaje problem obsady. Myślałem o jakichś żyworódkach, bo warunki dla nich całkiem spoko, a rzadko widzi się je w takim wystroju, tylko pytanie w jakiej liczbie i jaki gatunek dobrać. No i jeśli nie żyworódki to co innego mogłoby pływać przy takich twardościach i pasować jednocześnie do wystroju? Nie mam preferencji co do biotopu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts