buladag Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 (edited) Cześć. Nabyłem dziś bocje. Mam pytanie o kwarantannę. 2tyg temu zalałem baniak ~30l, wewnątrz aquael FAN-1 z intensywnym napowietrzaniem oraz grzałka, temp. ~25st. Aby nie było całkiem pusto wstawiłem tam wiekową glinianą "górkę" która była dawniej używana w normalnym akwa jako schronienie dla rybek etc, jest tło, pod akwa podkład. Narazie widzę, że bocje są bardzo aktywne, aż nadto - często np. szybko podpływają do powierzchni. Narazie nie świece im światła, więc mają półmrok. Parametry wody OK dla bocji. Pytanie: czy coś poprawić? Podawać jakąś chemię? (raczej od tego stronię ale mam w domowej aptece cmf, protosol, green ichtio, capisol, bactosan) Edited November 17, 2013 by buladag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Bocja może urosnąć wielkości tego akwarium. Oddaj ją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts