wojtek1144 Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Witam, Jestem w trakcie startu nowego zbiornika. Kostka 30x30x30 27l. Aranżacja coś w stylu iwagumi. Oświetlenie 2 x Led Intenso Diversa 5,2 W Podłoże Aqua Substrate II Nawożenie Co 2 z butli oraz seria nawozów Easy Life Filtr kaskada FNZ 2 Rośliny które będę sadził : mały i duży heniek oraz eleocharis pervula. Teraz moje pytanie. Czy na samym starcie zbiornika dołożyć tymczasowo jakieś rośliny szybko rosnące typu rogatek. Czy ułatwi mi to start, a może poradzę sobie bez tego. Na samym początku wszystkie roślinki będą malutkie stąd moje pytanie. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaT_e92 Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Ja na wszelki wypadek wrzuciłbym garść rogatka,tak aby w miarę ograniczyć rozrost glonów na starcie i łatwiej przejść przez początki funkcjonowania.A później zawsze możesz przenieść rogatka do innego baniaka albo oddać do zoologa w zamian za coś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts