maciek31 Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Mam takiego Kirysa, któremu ewidentnie coś dolega. Rzadko go widzę, nie widzę żeby coś jadł, i ma te białe plamki. Co to za choroba i jak ją wyleczyć? I czy może być zaraźliwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirysio123 Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Jeżeli to co ja miałem u kirysa mojego to nic z tym nie robiłem samo znikło, ale nie wiem co to. A jakie parametry wody typu ph itp.? Ale niech się kto inny wypowie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jongover Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 To chyba pleśniawka, zrobiłbym kąpiel krótkotrwałą (w osobnym zbiorniku) w healthosanie na 2-12 godzin (dawkowanie zgodnie z informacjami podanymi na opakowaniu) oraz odizolowanie rybki. Obserwuj czy inne rybki też nie chorują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Pleśniawka może bć też mylona z chorobą bawełnianą, poczytaj o obu, popatrz na zdjęcia w necie, Ty widzisz rybkę więc najlatwiej będzie Ci coś dopasować. Przy opisach chorób są też sposoby leczenia. Napewno odizoluj ją i obserwuj resztę ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts