onlyshot Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Witam.Jaki torf byłby lepszy jako podłoże w akwarium ( akwarium roślinnego) szukałem wszędzie i nie mogę odnaleźć jednoznacznej odpowiedzi mam do wyboru torf kwaśny i torf odkwaszony, szczególnie interesuje mnie uprawa tej rośliny Eleocharis Parvula (jest to roślina tworząca trawniczek, resztę moich roślin będą stanowiły mchy) posiadam akwarium 60l oswietlnie 0,5w/1l mikro,makro + co2 .Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Kwaśny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
onlyshot Posted November 3, 2013 Author Share Posted November 3, 2013 Stosowałeś możne ten torf? Bądź znasz jakieś przypadki gdzie takie podłoże odniosło sukces w hodowli roślin ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Robię z niego kulki g-t. Poza tym miałem go jako część podłoża w Afryce, ale nie w celach użyźniających. Jako o samodzielnym substracie z torfu dla roślin tylko czytałem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts