Shadio Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Mam zamiar kupić sobię o takie coś : http://allegro.pl/diversa-zestawy-nano-led-30l-wysylka-gratis-i3641238441.html Czy nadaję się to akwarium do krewetek i bojownika ? Chciałbym jeszcze zmienić ten filtr na jakąś kaskadę ale czy ta rurka od kaskady zmieści się przez tą szparkę która jest w tej górnej szybce ? I grzałkę wymienić czy zostawić tą co jest ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karwos00 Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Co do zestawu to się nie wypowiem, ale jeżeli chodzi o krewetki to rozumiem że mają być pożywieniem dla bojownika i ma się ich nadmiar? Czy może będzie tam mnóstwo kryjówek gdzie będą się chować i nie koniecznie mają być widoczne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seriousspl Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Tak, nadaje się do boja i krewetek, ale kupując oddzielnie filtr, grzałke, akwarium itp, wyjdzie Ci o wiele taniej. I jak chcesz mieć bojka i krewety, to akwarium ma być gęsto obsadzone roślinami, oraz kryjówki takie jak np kokos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sevek Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Wszystko zależy od bojownika. Jak miałem samego samca, to krewetki mnożyły się na potęgę. Jak dołożyłem samice, to w krótkim czasie wytępiły wszystkie krewetki. Nie pomogło bardzo zarośnięte akwarium, ani mnóstwo kryjówek. To jest loteria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczuchex Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Za taką sumę nie kupowałbym takiego zestawu. Chyba że płaci się za znaczek firmy i ma się napchaną kieszeń to inna sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadio Posted November 3, 2013 Author Share Posted November 3, 2013 Napchanej kieszeni nie mam bez obaw Bo jeszcze się zastanawiałem nad takim trochę większe http://allegro.pl/akwarium-zestaw-classic-leddy-54l-prosty-60x30x30-i3619924931.html Które lepsze ? bo w tym nic bym nie zmieniał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xenonex Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Tak, to dobre połączenie, krewetki napewno posmakują bojkowi... Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadio Posted November 4, 2013 Author Share Posted November 4, 2013 Dlaczego jeśli będą miały schronienia to bojownik o krewetkach może tylko pomarzyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
karwos00 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Ja miałem ok 50 krewetek RC i amano + Gurami = nagle wszystkie się tak pochowały że żadnej nie było widać - żadna nie siedziała w roślinie bo gurami i Garra Rufa nawet tam je znajdowała - pochowane między kamieniami i wciśnięte wszędzie gdzie się dało - wegetacja to była dla nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadio Posted November 9, 2013 Author Share Posted November 9, 2013 (edited) Czyli nie mogę mieć bojownika z krewetkami. A co mogłoby być jeszcze z Krewetkami ? Zależy mi aby było z tego samego biotopu ? A razbory galaxy pasowały by to krewetek red cherry ? ( czy są z tego samego biotopu ) Jak tak to w jakiej ilości ? Edited November 9, 2013 by Shadio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts