Mateusz J.W. Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Witam, Aktualnie zmieniam obsadę akwarium. Akwa ma 98litrów. Na dnie czarny żwir+piach. Na razie w zbiorniku pływają dwie molinezje ostrouste i 5 neonów czerwony (planuje dokupić jeszcze około 5). Zamierzam jeszcze dokupić trochę krewetek. Mam pytanie jakie jeszcze ryby mógłbym trzymać w zbiorniku, chodzi mi o jakieś małe rybki żeby zrobić z nich ławicę około 10-15szt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 15 x Pseudomugil Gertrudae jeżeli masz Ph miedzy 6 a 7 i średnio twarda wodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz J.W. Posted November 1, 2013 Author Share Posted November 1, 2013 Hmm... a jakieś bardziej popularne żeby można je było w miarę bez problemu kupić w sklepie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 To w takim razie np: neon innesa neon simulans razbora galaxy hasemania nana tęczanka neonowa zwinnik blehera sumik szlkisty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz J.W. Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Mam pytanie. Mam w akwarium stadko neonów czerwonych i zastanawiałem się czy nie dokupić do niech kilku skalarów. Wiadomo że na początku skalary będą malutkie i nic nie zrobią neonom, ale czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy po urośnięciu zagrażały by neonom? Neony mają po około 5cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Masz za mały baniak na skalary! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fleder Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 Naprawdę dorodne neony czerwone, gratuluję. Skalary z pewnością nic im nie zrobią ale jak piszą wyżej, lepiej ich tam nie wpuszczaj. Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts