Kirysio123 Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Witam!Mam w domu piasek wykopany z miejsca gdzie jest wydobywany od lat na budowy w mojej wsi. Miejsce mieści się w lesie ok 10-20m pod ziemią. No jest zrobiona skarpa. Został wypłukany, woda po wlaniu nie jest mętna. Jutro mam zamiar go wygotować, a potem przesiać sitkiem. Moje pytanie brzmi czy warto go zastosować w akwarium jako podłoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankleszci Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Szkoda Ci na ten piasek do piaskownicy z atestem to rób jak uważasz taki piasek ze skarpy jest narażony na czynniki zewnętrzne np. kwaśne deszcze itd........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirysio123 Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 No tak ... jak go wypłukam i wygotuje to nie będzie ok? Jak wygotuje go to sprawdzę ph (wsypie piasek do próbówki i wleje wodę destylke i sprawdzę ph) PS:A piasek z marketu budowlanego jest czyszczony, raczej nie wydaje mi się a piasek nie wziąłem z wierzchu tylko wykopałem z pod spodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Ja mam taki z budowy w akwarium tylko wyplukany . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Piach gotować? Dodaj ze dwa kamienie jako ziemniaki i będzie zupa. Dobrze wypłukany i jedziesz z koksem. P.S. lubisz zakładać tematy, co nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirysio123 Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 No ok. Ale lepiej będzie jak kupię żwirek w sklepie o grubości od 1-3mm znalazłem czarny. Bardziej mi się podoba. Pssss: Zakładam jak muszę xDe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany.Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts