Alicja7 Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Chciałabym założyć akwarium 45l (50x30x30) myślałam żeby mieć w nim neony innesa i czerwone i chciałabym jeszcze jakieś inne np. gupik pawie oczko z roślin podoba mi sie anubias proszę o porady i propozycje ryb i roślinek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mianbo Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Anubiasy - wolno rosnące ale nie wymagająca roślinka. Dodaj korzeń jakiś i jakieś mchy, a najlepiej podglądaj innych użytkowników jak nie masz własnej koncepcji i zrób coś podobnego Co do rybek - to jeżeli jest to twoje 1 akwa to gupiki jak najbardziej - łatwe w hodowli, ładne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Zgadzam się z przedmówcą. Mogą też być Neony Inessa(ławica) - łatwe w chodowli i długowieczne(do 10 lat). Mniej wymagające niż Neony Czerwone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja7 Posted June 7, 2013 Author Share Posted June 7, 2013 dzięki bardzo a ile mniej więcej tych neonów np 5 do 10? i jeszcze 2 gupiki moga byc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 (edited) Hmmm łatwiej Ci będzie doradzić rośliny, jeśli powiesz jakie będziesz tam planować światło Planujesz dołożyć do tego standardowego jakąś świetlówkę? Co do obsady to czemu nie napisaliście ilości jakie byście tam dali? Moja propozycja 15 Neon Inessa Krewetki RC ilość dowolna lub 1+2 Gupik pawie oczko 6-8 neonów Inessa Kirysy panda 6 szt. Edited June 7, 2013 by Beniek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja7 Posted June 7, 2013 Author Share Posted June 7, 2013 właśnie nie wiem dokładnie jakie oświetlenie pewnie jakieś dołączone do pokrywy a i też myślałam o krewetkach a co myślisz o 10x neonków i 2 gupiki i krewetki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Gupiki nie mogą być z krewetkami, bo krewetki prawdopodobnie zostaną przekąską dla gupików Co do światła, to musisz się dowiedzieć ile W będzie w pokrywie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja7 Posted June 7, 2013 Author Share Posted June 7, 2013 (edited) dzięki jutro jadę do sklepu żeby dowiedzieć sie co i za ile to jeszcze napiszę Regulamin: 6.1. Wymagane jest dbanie o poprawność gramatyczną i ortograficzną wypowiedzi. Gagatek. Edited June 7, 2013 by Gagatek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts