Guest gerwazy87 Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 (edited) Witam mam kilka pytań odnośnie zeolitu czytałem kilka artykułów o tym w internecie ale nie do końca rozumiem kiedy powinno się stosowac zeolit. Jakies 2 miesiące temu załozylem akwarium i zmieżyłem po niedlugim czasie poziom no3 test paskoway pokazał mi okolo 25 i na takim poziomie się utrzymywał. po okolo miesiącu kupiłem dopiero kubełek i do niego wrzuciłem ceramikę i zeolit. Po nie długim czasie no3 spadło do 15 a obecnie no3 mam 0. 1. I pytanie czy nie powinienem wyciągnąć teraz zeolitu bo roślin przybyło więc powinny one zużyć no3 dla siebie bo raczej nie ma sensu stosować zeolitu i dolewać nawozu z azotem aby zeolit go pochłaniał i żeby go znowu dolewać. 2. zeolit stosuje się tylko jeśli ma się za dużo no3? 3. w akwariach roślinnych nie powinno stosować w_ogóle zeolitu? do informacji dodam ze akwarium 140l 8 neonek czerwonych 6 neonek czarnych 1 bojownik 2 pielęgniczki ramireza 1 glonojad Edited June 4, 2013 by Dunay Ortografia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts