przemek5932 Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 (edited) Witam ponownie Proszę o pomoc coś jest z moją rybką wczoraj siedziała nad filtrem i była powolna a dziś stoi na głowie i włożyłem ją do kotnika bo nie wiem co robić wstawiam kilka zdjęć może się przydadzą .Myślę że to ta choroba ale nie jestem pewien Hexamitoza Tu proszę załączam link do zdjęć http://chomikuj.pl/przemek7161/Playlisty/RYbki Wiem że jakość jest okropnie zła ale lepiej się nie da Filtr Aquael turbo 1000 24 na dobę Temperatura wody 26 stopni akwarium 112 l Wodę pomieniam co tydzień Obsada 3 molinezje 2 glonojady 2 Kirysy Bimbrownia chodzi 24 na dobę akwarium ma 5 tygodni Edited May 29, 2013 by przemek5932 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Już jej nie odratujesz. Może coś więcej o zbiorniku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek5932 Posted May 29, 2013 Author Share Posted May 29, 2013 Filtr Aquael turbo 1000Akwarium 112 l Obsada 3 molinezje 2 glonojady 2 Kirysy A co jej jest? czy odzielic ja od innych rybek? Odpowiedz Cytuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 (edited) Hmmm może coś więcej? Dostosuj swój temat do: http://forum.superakwarium.pl/topic/8125-przeczytaj-zanim-założysz-nowy-temat/ Oddzielanie nic tu nie da Podejrzewam coś z parametrami wody. Edited May 29, 2013 by Beniek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek5932 Posted May 29, 2013 Author Share Posted May 29, 2013 (edited) No własnie a ja nie mam testó i to jest koszmar bo rybki zdychają jedna po drugiej Edited May 29, 2013 by przemek5932 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Nie można Ci pomóc, bo sam nie piszesz informacji o akwarium. Z kuli mamy wróżyć? Kiedy założyłeś akwarium? Czy filtr pracuje 24/24? Objawy choreej rybki/ rybek. Tak trudno takie rzeczy napisać? Jedyna rada jakiej mogę teraz udzielić bez informacji, to daj węgla aktywnego do filtra, delikatna podmiana, podejrzewam jednak amoniak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek5932 Posted May 29, 2013 Author Share Posted May 29, 2013 Nie chciałem spamować więc edytowałem post na samej górze . A co do objawów to tak rybki stają się powolne siedzą w jednym miejscu a następnie pływają jedne przy samym dnie inne głową w duł lub w górę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 (edited) Hmmm może jednak zbyt mała ilośc roślin, na jedną podłaczoną 24 h/ dobę bimbrownię Jak masz jak to daj zdjęcie akwarium. Zrób podmiankę 20 %. Jaka temperatura wody? Hmmm właściwie to teraz tylko mogę zgadywać, że to problem z parametrami wody. Edited May 29, 2013 by Beniek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek5932 Posted May 29, 2013 Author Share Posted May 29, 2013 (edited) Roślin pełno mam w akwarium ponad 12 gatunków Temperatura wody to 26 stopni zdjęcia nie zrobię bo i tak nic z tego nie będzie widać bo mam za słaby aparat Wiesz co a może ona będzie się kocić bo widzę że z pod ogona wylania się taki bąbel z żółtym w środku jak by ogon Właśnie wyszły z niej 2 złote moli i na tym koniec ale może odpoczywa Edited May 29, 2013 by przemek5932 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Roślin pełno mam w akwarium ponad 12 gatunków Temperatura wody to 26 stopni zdjęcia nie zrobię bo i tak nic z tego nie będzie widać bo mam za słaby aparat Wiesz co a może ona będzie się kocić bo widzę że z pod ogona wylania się taki bąbel z żółtym w środku jak by ogon Właśnie wyszły z niej 2 złote moli i na tym koniec ale może odpoczywa To, że się okociła nie znaczy, że wszystko z nią ok. Molinezje będą się rozmnażać nawet w tragicznych warunkach. Trzeba tez wyjaśnić przyczynę osłabienia reszty ryb. Robiłeś ostatnio coś w akwarium? Typu odmulanie lub dodawanie nowych elementów ozdoby? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek5932 Posted May 29, 2013 Author Share Posted May 29, 2013 Nie nic nie robiłem wszystko jest tak jak było nie wiem co może być ale czuje że to parametry wody W każdym poście błędy !. Proszę pisz poprawnie i używaj znaków interpunkcyjnych . Gagatek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts