Gr0m Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 Czy opłaca się kupić do mojego AQ napowietrzacz? Mam brzeczyk (filtr + natlenienie) chodzi już trochę głośnawo... a bez podłączonej rurki do powietrza nie słychać go . Planuję zakupić napowietrzacz bo i tak do 126 się przydać może Więc jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 ale napowietrzacz to to samo co brzęczyk... i chodzi zasadniczo głośno. Chyba że mówisz o tym że masz teraz filtr z napowietrzaniem i chcesz kupić osobny brzęczyk, aby filtr nie musiał już służyć za napowietrzanie... Bo tak trochę nie zrozumiale napisałeś A więc sam napowtrzacz(brzęczyk) jest głośny. Lepiej jest założyć na filtr deszczownicę, wówczas jest cicho a dodatkowo silnie napowietrza wodę poprzez ruch tafli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr0m Posted April 26, 2009 Author Share Posted April 26, 2009 mam http://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyk ... 01604.html i chce dokupić takie coś http://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyk ... 01596.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 masz filtr i chcesz kupić napowietrzacz, nie można było tak od razu? Nie posiadam napowietrzacza tej firmy, ale chyba wszystkie chodzą tak samo głośno... ja nadal będę stać przy deszczownicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr0m Posted April 27, 2009 Author Share Posted April 27, 2009 Sorka Tzn napwietrzacz akurat dałem tylko wzór bo nie wiem jakie są w sklepie... Deszczownice raczej nie będę robić bo to 30L przy 126 możliwe że zrobię Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 no to lecisz do sklepu i kupujesz najtańszy brzęczyk- u was jest chyba nawet zoologiczny tej samej pani, co ma u nas brzęczyk do 30L nie wyniesie Cię więcej jak 20 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr0m Posted April 27, 2009 Author Share Posted April 27, 2009 Ta na Dąbrowskiego 35 zl a na Paderewskiego 31 mam ale cholerstwo głośno chodzi... Właśnie gdzie u Ciebie jest zoolog bo ja wiem tylko gdzie jeden jest u Ciebie na głównej ulicy jak się wjeżdża do Świebodzic po prawej przed lub za biedronka Dobrze się tam znają? Może tam na zakupy będę jeździł może Artemie chociaż będą mieć :D A jakie Ceny roślin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Napowietrzacze przeważnie chodzą głośno Ty rzeczywiście masz problem z dostaniem tej Artemii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3g00r Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Sama pompka pracuje w miarę cicho... hałas natomiast wydają bąble powietrza. Ja u siebie jeszcze nigdy nie zostawiłem napowietrzania włączonego na noc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Jak to napowietrzenie powinno być dobre jak wam chodzi za głośno to kupić kamień napowietrzający. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Jak to napowietrzenie powinno być dobre jak wam chodzi za głośno to kupić kamień napowietrzający.A myślisz, że nie mam kamienia i to jeszcze taki dość duży kwadrat, a nadal hałasuje :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr0m Posted April 27, 2009 Author Share Posted April 27, 2009 Sama pompka głośno dudni ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek Posted May 31, 2009 Share Posted May 31, 2009 To postaw go na miękim podłożu takim jak ręcznik czy ścierka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davinczi Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 ja stosuje napowietrzacz tetra APS 100 jest na gumowych nóżkach, które tłumią drgania jest w miarę cichy na pewno cichszy niż ten z linka aquaela APR 150 bo ten drugi słyszałem w akcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Ja am na takich nóżkach ale mam je za małe i zaczął mi on ociekać z szafki ale jak jest na ścierce to jest spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts