Jamajka92 Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Witam, ponieważ nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie zakładam nowy temat. Posiadam puste akwarium 45 L (50x30x 25+wypukłość przedniej ściany). Poszukuje pomysłu na obstawę zbiornika, przed długi okres funkcjonowania akwarium posiadałem w nim gupiki, mieczyki, neonki a kiedyś nawet parkę welonów. Wiem że czasem popełniałem błędy ale to tylko przez młody wiek i słuchanie się sprzedawców. Teraz chciał bym stworzyć obsadę składającą się z większych 3-4 rybek zamiast pakować kilkanaście sztuk maleństw które będą się tam cisnąć. Pozdrawiam, Jamajka92 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 To prawdopodobnie nawet nie jest 45l. -pH, -GH, -KH, -materiał na dnie, -oświetlenie, -czy to musi być koniecznie zieleniak, czy jednak może być bardziej naturalny zbiornik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamajka92 Posted March 29, 2013 Author Share Posted March 29, 2013 Ciężko mi określić pH GH i KH, na dole żwir naturalny, oświetlenie jest słabe bo 20 W (brak możliwości zmiany), wiec po prostu zawsze była tam trawa, która jako jedyna roślina tam znakomicie się utrzymywała wiec jak najbardziej zbiornik naturalny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Trawa? Parametry sprawdź na stronie wodociągów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamajka92 Posted March 29, 2013 Author Share Posted March 29, 2013 Prawidłowa nazwa to Nurzaniec Jak będę miał możliwość to sprawdzę parametry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts