Jump to content

Problem: nie wiem, jak karmić

OnlySiara
 Share

Recommended Posts

Otóż założyłem nowe akwarium. Po przejściach z wodą itp czas tak na 200% skupić się na rybkach.

Obsada: 2+2 Ramirezki, 20 neonów zielonych, 4 otoski, 4 kiryski panda, krewetka filtrująca.

Do tej pory karmię zwykłym pokarmem suchym - 2x dziennie. Dodatkowo wrzucam tabletkę roślinną (1/2 na dzień - zalęzy jak szybko zniknie) i naprzemiennie, raz dziennie doniczkowca lub artemię.

Tylko nei weim, czy to właściwie. Chciałbym karmić moje rybki ajkoś sensownie - tak, zeby było im dobrze. Tylko nie wiem, co im dawać, w jakich ilościach i o jakich porach. Czy jest ktoś, kto pomógłby mi ustalić taką dietę dla moich pupili i tak dokładnie napisał mi, co i kiedy dawać? No i w jaki sposób - no bo jak np ramirezki mają jeść żywy pokarm, to jak go podawać, żbey to one go zjadły?

PS mam stały dostęp do pokarmów żywych, mrożonych i wszelakich suchych - duży, dobrze zaopatrzony zoolog w mieście.

Czyli dawać raz dziennie doniczkowca/artemię/wodzień + jakiś pokarm suchy? Z czasem, jak neonki podrosną, chce kupić jakiś specjalny pod nie - sprzedawca mi polecał. Jakis japoński, granulowany chyba, wolno opadający...

A co z mrożonkami?