karina1 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Witam ,czy ktoś mógłby mi pomóc z pielęgniczkami kakadu ? moja samiczka złożyła ikrę,po 3 dniach ikra zniknęła ,ale samiczka nadal pilnowała swojej doniczki,minęło coś koło tygodnia...samica nadal jest postrachem akwa,ale nie wyprowadza młodych...co robić? czekać,zabrać doniczkę? dziś chyba widziałam jak mały przecinek chciał wypłynąć ,ale samica zaraz go capła i zaniosła na dno doniczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Zostaw doniczkę. Nic się nie spiesz , jak ma młode to je sama wyprowadzi jak przyjdzie na to czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karina1 Posted March 27, 2013 Author Share Posted March 27, 2013 Myślę,że ma ,tyle ,że w ogólnym akwa będzie trudno je wychować. Edit Nie chciałabym ingerować w życie rybek,to moje pierwsze tarło kakadu..może się coś uchowa. rainbow - Edytuj posty i uważaj na pisownię ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Jak kilka się uchowa to będzie sukces. Jak chciałaś wychować wszystkie to trzeba było dać osobne akwarium tarliskowe. Teraz jak zabierzesz im schronienie to tym bardziej nic z maluchów nie pozostanie jak reszta ryb się na nie rzuci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karina1 Posted March 27, 2013 Author Share Posted March 27, 2013 Wtakim razie będę się uczyć na błędach,następnym razem dostana nowy dom. Edit Mam jeszcze jedno pytanie,dotyczy ramirezek,mam samca i 3 samiczki jedna z nich jest prawie biała,druga powoli dostaje swoje normalne barwy,wszystkie były ładnie wybarwione po kupnie,co to może oznaczać? rainbow - No nie uczysz się na błędach . Pisz poprawnie i edytuj posty ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts