olyvka Posted April 25, 2009 Share Posted April 25, 2009 Czy ktoś z was łapie "owocówki" w celu oczywiscie pokarmowym dla ryb. ?? Jeśli tak to zdradźcie jakies praktyczne sposoby: Ja kilka razy próbowałem łapać do menzurki: wsadzalem do niej na dno papkę z mielonymi owocami i otem lub sokiem z cytryny i czekalem aż wejda następnie przykrywałem gazą i do zamrażarki Jak wy to robicie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil1124 Posted April 25, 2009 Share Posted April 25, 2009 ja bym proponował wino na przynęte Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 25, 2009 Share Posted April 25, 2009 ja wkładam mały talerzyk z kawałkiem owocu do worka, a worek kładę w ogródku obok sliwki lub czereśni jak nawlatują to zawiązuję można również inkubować, te co wleciały i samemu hodować(wtedy dużo więcej ich jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaśka25 Posted April 25, 2009 Share Posted April 25, 2009 Słoik, papka z owoców oraz płatków owsianych lub kukurydzianych miejsce gdzie muszki latają trochę czasu i już są, ja osobiście wole podawać dorosłe owady niż larwy, a rybkom chyba bez różnicy. Kiedy się namnożą to odkrywam nad workiem gazę i kiedy tylko wlecą do woreczka nalewam wodę i już są w akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts