Patasko Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Mam akwarium 60L. Wszystko z nim OK. Na razie mam 8 ryb i myślę, czy by jeszcze nie dokupić. 1 Zbrojnik niebieski 2 mieczyk 2 Brzanka pięciopręga 1 Danio pręgowane 1 Skalar 1 Tęczanka neonowa Połowa z tych ryb jeszcze młodziutka, niedawno kupiona. Moje pytanie brzmi, czy mogę sobie jeszcze na coś pozwolić? Chciałbym dokupić jeszcze 3 danio pręgowane i może parkę jakiś małych pielęgniczek np. Kakadu. Zbrojnik zamieszkuje te akwarium już 2 lata. PH i GH wody dopiero zrobię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Żadna z tych ryb, prócz danio nie pasuje do twojego litrażu, danio dokup, do 6 sztuk. Piach na dnie? Podaj jak najszybciej parametry. Oddaj natychmiast skalara, mieczyki, zbrojnika niebieskiego i tęczanke neonową, razem z brzankami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patasko Posted February 25, 2013 Author Share Posted February 25, 2013 Mam piach na dnie. No właśnie problem w tym, że żaden zoologiczny w moim rejonie nie przyjmuje rybek. Tym bardziej nikt ode mnie nie kupi ;/ Mam rozumieć, że za małe akwarium? Połowa z tych ryb żyje w nim już dobre 2 lata. Do października było w nim jeszcze sporo innych ryb, ale oddałem kuzynowi. Parametry sprawdzę jak kupię testy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubas Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Na danio akwarium 80cm więc też za małe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patasko Posted February 26, 2013 Author Share Posted February 26, 2013 Więc do jakich rybek i jakiej ilości jest przystosowane akwarium 60L? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Różnych - zależnie od twardości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Cała obsada wymaga większego litrażu. Zamieść ogłoszenia w necie, że oddajesz ryby skoro w sklepie nie przyjmują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts