akma1 Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 (edited) Witam proszę o pomoc otrzymalam po kimś akw 60lObsada akw:1 skalar duży2 kiryski1 glonojad ok 30 cm2 żałobniczki chyba1 jakaś rybka weloniastaNie znam się na akwarium proszę o pomoc, ponieważ wydaje mi się że rybki są jakieś dziwne.Po otzymaniu akw umyłam je bo było bardzo zaniedbane po dwóch dniach wlałam czystą odstaną wodę.Skalar cały czas jest przy grzałce nie chce jeść i pływa prawie na powierzchni wody, co mam robić?Temp wody 25 filtr zew 1000l/h Edited June 5, 2013 by akma1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Znajdź nowy dom dla ryb i zacznij od zera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akma1 Posted February 22, 2013 Author Share Posted February 22, 2013 (edited) Dlaczego??????????????????Będzie problem bo moje dzieciaki już bardzo się przyzwyczaiły do rybek Zakładaj własne tematy oraz stosuj się do zasad poprawnej pisowni.kubas Edited June 5, 2013 by akma1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Bo skalar potrzebuje 4 x większego akwarium, glonojad 2x, żałobniczki 1,5x. Nie znasz pH i GH wody. Znajdź je w wodociągach, albo sama zbadaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akma1 Posted February 22, 2013 Author Share Posted February 22, 2013 (edited) No to mam problem.Dzięki za odpowiedzi.A co mam zrobić z tymi rybkami czy w sklepie mi je wezmą????A jak mam zbadać wodę??????????Regulamin 6.1 +1kubas. Edited June 5, 2013 by akma1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts