ziomal_14 Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Witam wszystkich zacznę od danych mojego zbiornika Zbiornik: 120x35x50 (170 litrów netto) Podłoże: ziemia + żwir kwarcowy Nawożenie : póki co sam potas i CO2 z butli. Oświetlenie : 3x54 W przez pierwszy tydzień było 6h dziennie dzisiaj zwiększyłem do 7 h. Rybcie: 7x pstrążenica (nie miałem co z nimi zrobić ale po 4 dniach pływaia w wiadrze zrobiło mi się ich szkoda) Rośłiny: Jest tego kilkanaście gatunków które uważam ,że się przyjęły. Na początku tego tygodnia będę miał spore stadko krewetek white pearl które chciałbym hodować w moim roślinniaku. Do tego chciałbym fajną ciekawą małą stadną rybkę która by im w żaden sposób nie zagrażała.Do tej pory miałem bystrzyka amandy i chciałbym go znowu jednak nie dostanę go na giełdzie. Dziś odwiedziłem giełdę zoologiczną we Wrocławiu i znalazłem tam kilka takich gatunków (żadnego jeszcze nie zakupiłem) .Ilośc jaka by mnie interesowała to coś koło 50 sztuk A zatem : -neon innessa -neon czerwony -neon czarny -kardynałek chiński -zwinnik jarzeniec -rhodostomus Dziękuję i pzodrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 3x54 W? Tylko kardynałki można trzymać w takim solarium. Kardynałki wolą chłodniejszą niż krewetki wodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_14 Posted February 25, 2013 Author Share Posted February 25, 2013 Tylko trzy głosy i jedna wypowiedź. Marnie trochę jak na takie oblegane forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Jak się nie zgadzają, to dopisują. Zobacz sobie ilość wejść w temat. Po prostu nikt nie ma nic więcej do dodania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts