kamiltd Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Witam kupiłem sobie dziś 2 kakadu niby parka. Jednak mam wątpliwości. Samica? Samiec? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 pierwsza fotka to samica druga samiec słabo wybarwione te rybki Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianq Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 jak bym miał porównać je do moich kakadu to 2 x samica, samiec jest bardzo intensywnie wybarwiony ma bardzo kolorowe płetwy a na początku płetwy grzbietowej jest bardzo wysoki czubek- stąd nazwa kakadu jak u papugi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr0m Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 Też raczej dwie samiczki... kiedy kupiłeś? może jeszcze nie poznały AQ i są zestresowane i nie nabiorą przez kilka dni koloru... Kup pokarm Tetra Rubin na wybarwienie rybek po 2 tyg widać efekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 Chcę dokładnie zobaczyć ogon rybki z pierwszego zdjęcia. Rybka na drugim zdjęciu to na 100% samiczka. Z tego co na razie widać na 1 zdjęciu prawdopodobnie też samica. Samce mają wydłużone promienie płetwy grzbietowej i ogonowej oraz charakterystyczny rysunek na płetwie ogonowej. Samiczki są pozbawione tej cechy. Przykłady: Samiec Parka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts