Donk Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Witam. Moglibyście mi doradzić w sprawie obsady w moim baniaku. Moje akwa: Akwarium 72 l 60x30x40 Grzałka Aquael ComfortZone 100W Filtracja Aquael MiniKani 120 +prefiltr - wkłady: 2x ceramika, 2x gąbka Oświetlenie Świetlówka T8 2x15W 6500k + 4200k (10h dziennie) Podłoże Bazalt 2-4mm + AquaSubstrate II (oddzielone siatką) Dodatkowe Kamienie: Dragon Stone Korzeń Mangrowca Nawożenie Carbo w płynie Akwan Extra+ Tetra PlantaMin (5ml tygodniowo) Parametry Temp. 23,5C PH-7 KH-5d GH-14d Co możecie polecić do takiego baniaka? Ja myślałem wpuścić bojownika do tego 10,15x razbora klinowa, parkę ramirez i może jakieś rybki denne ale nie wiem jakie. Jeszcze pytanko czy mogę do takiego baniak wpuścić jakieś krewetki? edit. Jeszcze podobają mi się mieczyki i gupiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Nie przy takiej twardości takie zestawy. Przy bazalcie zapomnij o pielęgniczkach. Może lepiej prętnika karłowatego i pomyśleć o kolumnie torfowej, żeby móc mieć razbory klinowe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donk Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Czyli przy zastosowaniu kolumny torfowej mógłbym wpuścić razbory klinowe (tylko ile)? I co z resztą tj. bojownikiem? Zamiast pielęgniczek prętnika karłowatego (parkę?)? Można coś jeszcze do tego wrzucić np. krewetki czy jakieś inne ryby? Jakieś denne? edit. A jakieś inne sposoby na poprawę tych parametrów? Filtr RO np? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Nie doczytałem o bojowniku. Albo bojek, albo gurami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donk Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Kupiłem do baniaka na początek: 4x Krewetka RC 4x Krewetka Amano 3x Otosek 1x Ślimak hellena Po paru dniach wszystko wygląda dobrze. Tylko zastanawiam się co jeszcze dokupić. Co myślicie o jakiś rybach stadnych np z 8 lub 10x Neonki ew. razbora klinowa ew. barwieniec czarny. I do tego np. 2+1 prętnik karłowaty ew. 2+1 gupik Czekam na opinie i propozycje Ew. zrezygnować z ryb stadnych i np. jakieś pojedyncze ewentualnie parki. Tylko nie mam pomysłu. edit. Kupiłem RO także parametry ulegną poprawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts