shot123 Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Wrzuciłem je już do kotników ale nie jestem pewien czy są kotne a chciałbym je rozmożyć... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil1124 Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 trudno poznac ja poznaje jak samica ma zaokrąglony brzuch mimo ze zjada ochotke daj im normalnie jesc i jesli na drugi dzien bedzie miec okrągły brzuszek to tak a molinezja ja bym jej w kotniku nie trzymał bo sie stresuje i małe mogą sie urodzic martwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo2741 Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 wydaje mi się że molinezja nie mieczyka odłowiłeś po karmieniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 Wypuść tą molinezje z tego zdjęcia to moim zdaniem wynika że do porodu to jeszcze długo poczekasz,z mieczyka nic nie wywnioskuje,niewyraźne zdjęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shot123 Posted April 20, 2009 Author Share Posted April 20, 2009 ale mieczyk raczej chyba jest kotny bo widać mu na zjęciu plamke ciążową. Co myślicie? Wiem że niewyraźne zdjęcia ale nie jestem w stanie zrobić lepszych... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Mam samicę gupika która rodziła 6 dni temu i już ma lamę ciążową i co z tego wynika.....nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Plama ciążowa wskazuje na to że ryba jest w ciąży a nie że się zaraz okoci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shot123 Posted April 20, 2009 Author Share Posted April 20, 2009 Gupik to całkowcie inna sprawa, nie ma go co porównywać do mieczyka czy molinezji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Ale sprawa tyczy się wszystkich żyworódek,nie można dawać samicy do kotnika tylko dlatego że ma ona plamę ciążową i nie czepiam tu się osób które pytają ale tych którzy doradzają coś takiego. Żeby te osoby wiedziały jak samica czuje się w takim kotniku zamykałbym je w pokoju 2na2metry na 2-3tygodnie, może by się czegoś nauczyli zamiast skazywać czyjąś rybkę na męczarnie w kotniku na tak długi czas swoimi nieodpowiedzialnymi radami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts