LordNeon 0 Posted September 30, 2008 Mój kolega ma wode w akwarium białą jakby ktoś mąką nasypał.Wiecie co to jest? Share this post Link to post Share on other sites
psajdi 0 Posted September 30, 2008 niezmienia wody w akwa lub daje za duzo pokarmu.. ile ma akwa i ilu litrowe jest... i jakie ma tam ryby Share this post Link to post Share on other sites
szyma 0 Posted September 30, 2008 Jeżeli dopiero zakłada akwa to poprostu w niektórych regionach kranówa jest aż biał od chloru. Share this post Link to post Share on other sites
pejot 0 Posted September 30, 2008 Woda do wymiany, zamontować filtr i dodać tetra kristal. Rybki po tygodniu. Będzie ok. Można jeszcze dodać roślinkę ) Share this post Link to post Share on other sites
szyma 0 Posted September 30, 2008 Ale pytanie czy to nowa woda czy woda do podmiany? Nic nie wlewaj samo się ostoi i filtr to przeżre.Roślinki też się sadzi dopiero po tydodniu a nie do takiej wody. Share this post Link to post Share on other sites
przemol93 0 Posted September 30, 2008 Woda do wymiany, zamontować filtr i dodać tetra kristal. Rybki po tygodniu. Będzie ok. ) Z tym tygodniem to tak ostrożnie bo muszą się wytworzyć bakterie nitryfikacyjne które obniżają NO2. Ja tak zrobiłem z wpuszczaniem rybek po "tygodniu" i prawie się tak ich pozbyłem ( mój dziadek pozbył się tak 13 tropheusów ), a miałem filtry nawet dwa dodawałem bakterie nitryfikacyjne w płynie wodę z ustabilizowanego akwa. Ale jakoś się udało Ale niech z tymi rybkami poczeka i sprawdza wodę testami na NO2 aż będzie prawie zerowe Share this post Link to post Share on other sites
ralph 0 Posted September 30, 2008 przestańcie dyskutować na kotem którego z worka nie wyciągneliście tzn. poczekajcie na lordaneona Share this post Link to post Share on other sites
LordNeon 0 Posted September 30, 2008 Ale pytanie czy to nowa woda czy woda do podmiany? To nowa woda. ile ma akwa i ilu litrowe jest... i jakie ma tam ryby250 litrowe akwarium ma danio neonki i skalary. Share this post Link to post Share on other sites
szyma 0 Posted September 30, 2008 Bardzo proste nie dojrzałe akwa. Share this post Link to post Share on other sites
gorzki93 1 Posted October 1, 2008 Dokładnie akwa nie zdążyło dojrzeć musi jeszcze poczekać i nie wpuszczać rybek :!: 8-) Share this post Link to post Share on other sites
adminnew 3 Posted October 1, 2008 Albo źle wypłukany żwirek lub inne przedmioty w akwarium... Share this post Link to post Share on other sites
malutka 0 Posted October 2, 2008 slyszalam tez ze to moze byc wina mnozacych sie pierwotniakow(jak ktos ma dostep do dobrego mikroskopu to mozna sobie sprawdzic,a jak nie to w ciemno zastosowac ta metode). wtedy trzeba zaciemnic akwa wlaczyc napowietrzanie i filtr na maksa i odczekac pare dni. powinno pomoc po tygodniu lub dwoch.pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites