zientas Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 Witam Kupiłem 3 bocje wspaniałe bo zalęgły mi się ślimaczki, a one nie chcą jeść tych ślimaków tylko czekają na pokarm. Macie jakieś rady na te leniuchy. Pozdrawiam zientas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 zrób rybom głodówkę na 3 dni nic im się nie stanie, a bocje zainteresują się ślimakami z głodu i potem im już tak zostanie, bo skumają łatwy pokarm Link to comment Share on other sites More sharing options...
zientas Posted April 18, 2009 Author Share Posted April 18, 2009 3 dni je głodziłęm a ślimaki pływają dalej. Wczoraj 2 z 3 odizolowałem do miski która pływa z akwarium (niestety trzeciej nie udało mi się złapać, za dużo roślinek). wyłowiłem z akwarium ok. 5-6 ślimaków i je rozgniotłem, dziś rano były zjedzone co mnie ucieszyło. Wyłowiłem kolejne ślimaki i wrzuciłem żywe, po 5 godzinach ani jeden nie zjedzony, prubóją uciec a bocje leżą sobie na dnie miseczki przy napowietrzaczu. Macie jakieś pomysły. zientas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 bo zarówno bocja jak i antenome helena to moim zdaniem przereklamowany patent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts