Grzesiek Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Jakimi glonami żywi się ten ślimak, ktoś hodował go kiedyś? Jak się sprawdza w roli "sprzątacza" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobika Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 poprawna nazwa to Clithon Corona a pełna to Horned Nerite Snail. Bardzo się interesuje ślimakami itp. mam nadzije że uda mi się pomóc.. Generalnie na polskich stronach nie ma nic o tym, ale dużo czytałam po ang. Są to wesołe, ładne ślimaczki w akwariach słodkowodnych. wyczytałam że lubią wodę alkaiczną... Można przeczytać też że uwielbiają glony. Pisze to również np. na angielskiej stronie o Neritinach. Myśle że ich jadłospis nie różni się szczególnie rozmnażają się przeobrażając się zupełnie. Podobnie jak amano Potrzebują słonej wody.. Jeszcze jakieś pytanka? ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 13, 2009 Author Share Posted April 13, 2009 są dopuszczone do obrotu w polsce? nie wiesz ile mogą kosztować? czytałem że jako jeden z nielicznych nie zmienia skorupy np pod wpływem parametrów wody. tzn nie staje się słabsza itp. może jako pierwsze stworzonko na świecie żywi się sinicami? proszę powiedz że tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobika Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Co do sinic to niestety nie wiem. widziałam je na allegro nie był drogie. Można spokojnie kupić w Polsce ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts