sacred_mode Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Witam Mam zamiar wykonać deszczownice z rurek pcv chciałbym dać je na obu końcach akwarium aby zachować jeden kierunek wody. teraz mam pytanie którą wersję zastosować A czy B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matisss Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 A pacze a pacze a <ostrzeżenie: gó...> widzę Zapodaj jakiś bardziej szczegółowy rysunek, w którym uwzględnisz miejsce filtra, pozycję rurek w akwarium i kierunek wylotu wody z deszczownicy, bo teraz to nie wiadomo jak na to patrzeć Co rozumiesz poprzez: chciałbym dać je na obu końcach akwarium aby zachować jeden kierunek wodychodzi o to żeby rurki były po przeciwnych stronach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 A pacze a pacze a <ostrzeżenie: gó...> widzę Mam podobne spostrzeżenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radziasss Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Masz zamiar umieścić deszczownice na jednej ścianie jedna pod drugą? Bo ja tak to rozumiem.. Jeśli tak, to nie rób tego. Jedna, na górze wystarczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sacred_mode Posted November 18, 2012 Author Share Posted November 18, 2012 Chodzi mi o coś takiego jak na rysunkach. Mam nadzieję, że teraz jest wszystko jasne. I jeszcze jedno pytanie. Czy coś takiego ma sens, czy może to być jedynie fanaberią po przeczytaniu kilku artykułów, w których napisano, że dobrze jest zachować jeden kierunek przepływu wody w zbiorniku???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alicjaaa85 Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 samoróbka????- jestem pod wrażeniem. Ja natomiast jestem pod wrażeniem Twojej pisowni i spamu na forum,dlatego w nagrodę dam Ci plusika. Ostrzeżenie-Sławek121 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Kolego Remek,to co chcesz zrobić jest totalnym nieporozumieniem. Wydaje mi się,że źle zrozumiałeś zasadę montażu filtrów kubełkowych. Montujemy deszczownię w okolicach tafli wody (nad/pod wedle uznania),a na przeciwległej stronie baniaka odpływ i to wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts