lSauronl Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Witam serdecznie!! Nie dawno zakupiłem moje pierwsze akwarium a dokładniej 72l wymiary 60x30x40 cm Nie ukrywam, że mam już plan odnośnie obsady ale uważam, że warto się zapytać ludzi którzy się w temacie orientują!! A dokładniej wyrażam chęć umieszczenia obsady: - 20 neon Innesa - 8x Gupik (4+4) - 1x zbrojnik niebieski Jeśli macie sugestie chętnie ich wysłucham. Pozdrawiam lSauronl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Na zbrojniki za małe akwarium. Dobrze byłoby sprawdzić parametry wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Zbrojniki niebieskie odpadają przy tym litrażu, polecam zamiast nich stadko otosków lub kirysków. 15x neon innesa/zwinnik jarzeniec/tęczanka wernera/z. czerwonousty/bystrzyk czarny/miedzik obrzeżony 2+3x gupik pawie oczko lub najlepiej 6x samiec gupika 6x otosek/kirysek pigmejski/k. panda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts