gupik174 Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Wyjeżdżam na tydzień. Mam 55l akwa. Nie mam z kim zostawić moich rybek. Czy da się coś zrobić żeby nie zdechły z głodu? Da się z tym coś zrobić? Proszę o poradę._Czy przeżyją?? Z góry dziękuję za odp. Forum wymaga poprawnej pisowni. Zakładaj tematy w odpowiednich działach. Dulle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Przeżyją na spokojnie. Jeśli to tylko gupiki, będąc głodne poskubią troszkę roślinki i lepiej oczyszczą dno akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojownik Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Możesz też kupić specjalne jedzenie (np. TetraMin Weekend), które stopniowo uwalnia substancje odżywcze przez cały tydzień, a jeśli często wyjeżdżasz to kup automatyczny karmnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Ja pojechałem na tydzień do Pragi bez zabiegów i karmienia ryb w akwarium. Wróciłem i wszystko było ok. Musisz mieć ustabilizowane środowisko w akwarium. Faktycznie może wrzuć te weekendowe Tetra Min. Podmień wodę przed wyjazdem i skontroluj stan grzałki i temperatury. Przeczyść delikatnie filtr. Ustaw programator do oświetlenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gupik174 Posted November 10, 2012 Author Share Posted November 10, 2012 Dziękuję za rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Bez żadnych obaw możesz wyjechać na urlop.Nic rybką przez ten tydzień się nie stanie a i nawet na zdrowie może im wyjść taka dieta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gupik174 Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 Zastanawiam się nad kupnem kirysków Pandy dorastają do 6 cm wytrzymaj tydzień?_Zmieszczą się w 55l akwa? //Pisownia!! +1 Nantai Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojownik Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Zastanawiam się nad kupnem kirysków Pandy dorastają do 6 cm wytrzymaj tydzień?_Zmieszczą się w 55l akwa? //Pisownia!! +1 Nantai Podaj resztę obsady, parametry wody itd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gupik174 Posted November 12, 2012 Author Share Posted November 12, 2012 55l akwa.6 samców 3 samice gupika pawie oczko, no i zastanawiam się nad Kiryskiem Panda, dorasta do 6 cm. Pytania dotyczące obsady należy zadawać w odpowiednim dziale. Ten temat o karmieniu zamykam. Dulle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts