gruszkin Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Witam chciał bym dobrać obsadę do zbiornika 250l roślinego , i tak zależało by mi na parce ramireza, może jakiś bystrzykach, otoskach tenczankach i krewetakch amano bez zbrojników i sumików i innych przydennych tylko otoski jak co tylko teraz jak to dobrać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Parka ramireza, 60 neonów zielonych, 18 otosków. Na roślinniaka będzie akurat, bo nie odciągnie uwagi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruszkin Posted November 7, 2012 Author Share Posted November 7, 2012 A krewetki amano jeszcze da się upchać ? Ewentualnie rc ale to już tak od biedy Podoba mi się pomysł z 60 neonami i otosami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Nie ma za bardzo sensu, ale dać - się da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruszkin Posted November 7, 2012 Author Share Posted November 7, 2012 A neony czerwone pewnie by za bardzo odwracały uwagę. Inesa nie biorę a pod uwagę.Tym bardziej że do aranżacji będzie tylko lawa wulkaniczna koło 30 kg bez korzeni. Nie jest tak w zle w miarę tanio można dostać 60 sztuk koło 120 zł zielonych i czerwonych. A i jeszcze takie pytanie co do pokrywy, czy lepiej dokupić bo i tak muszę dodatkowe oświetlenie, czy może całkowicie z niej zrezygnować i kupić 2 belki nie wiem czy neony nie wyskakiwały by za bardzo wtedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Witam chciał bym dobrać obsadę do zbiornika 250l roślinego , i tak zależało by mi na parce ramireza, może jakiś bystrzykach, otoskach tenczankach i krewetakch amano bez zbrojników i sumików i innych przydennych tylko otoski jak co tylko teraz jak to dobrać ? 50x bystrzyk czarny/b. barwny/b. ozdobny/miedzik obrzeżony/zwinnik jarzeniec/z. czerwonousty/neon czerwony/razbora klinowa/r. espei/r. hengela 20x otoski 2+2x ramirezy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruszkin Posted November 7, 2012 Author Share Posted November 7, 2012 Myślałem że ramirezów mogę mieć tylko jedną parkę ale jak dało by radę dwie parki to świetnie. Nad tą ławicą jeszcze zastanowię się, przez czas dojrzewania akwarium(zakładanie za parę dni wreszcie ;D). Dziękować za szybkie odpowiedzi nemo130: Przenoszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Ramirezek bez problemu dwie pary, ale klasyczny roślinniak nastawiony na zieleninę będzie się lepiej prezentować z minimalną obsadą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts