Jump to content

250L kilka uwag

gruszkin
 Share

Recommended Posts

Witam chciał bym dobrać obsadę do zbiornika 250l roślinego , i tak zależało by mi na parce ramireza, może jakiś bystrzykach, otoskach tenczankach i krewetakch amano bez zbrojników i sumików i innych przydennych tylko otoski jak co tylko teraz jak to dobrać ?

A neony czerwone pewnie by za bardzo odwracały uwagę. Inesa nie biorę a pod uwagę.Tym bardziej że do aranżacji będzie tylko lawa wulkaniczna koło 30 kg bez korzeni. Nie jest tak w zle w miarę tanio można dostać 60 sztuk koło 120 zł zielonych i czerwonych. A i jeszcze takie pytanie co do pokrywy, czy lepiej dokupić bo i tak muszę dodatkowe oświetlenie, czy może całkowicie z niej zrezygnować i kupić 2 belki nie wiem czy neony nie wyskakiwały by za bardzo wtedy

Witam chciał bym dobrać obsadę do zbiornika 250l roślinego , i tak zależało by mi na parce ramireza, może jakiś bystrzykach, otoskach tenczankach i krewetakch amano bez zbrojników i sumików i innych przydennych tylko otoski jak co tylko teraz jak to dobrać ?

50x bystrzyk czarny/b. barwny/b. ozdobny/miedzik obrzeżony/zwinnik jarzeniec/z. czerwonousty/neon czerwony/razbora klinowa/r. espei/r. hengela

20x otoski

2+2x ramirezy

Myślałem że ramirezów mogę mieć tylko jedną parkę ale jak dało by radę dwie parki to świetnie. Nad tą ławicą jeszcze zastanowię się, przez czas dojrzewania akwarium(zakładanie za parę dni wreszcie ;D). Dziękować za szybkie odpowiedzi :)

nemo130: Przenoszę.