klosek Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 Witam tak jak w temacie bojownik pływa tylko przy tafli i leży na boku gdy już się zanurzy wypływa szybko bez poruszania płetwami jakby cos go wypychało do góry. Czy to może być przejedzenie ? Przeziębienie błednika to raczej nie jest bo objawy są raczej odwrotne. Dodam że samiczki maja się dobrze Akwarium 50 l z pokrywą temperatura 28 29 stopni Parametrów dawno nie mierzyłem Obsada 6 platek 7 otosów 1+ 2 bojownika Krewetki rc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nati :) Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 Przede wszystkim to temperatura w akwarium jest za wysoka (najlepiej jakby była coś około 24C), no chyba, a bojownik jest najwidoczniej chory, ciężko mi stwierdzić co to za choroba, ale chyba ma coś z pęcherzem pławnym :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
klosek Posted November 4, 2012 Author Share Posted November 4, 2012 Wiesz co ciężko słuchać twoich rad bo bojownik minimalna temperatura to 27 28 stopni więc jak czegoś nie wiesz to się nie wypowiadaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nati :) Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 No tak, ale taka platka potrzebuje niższej temperatury, ale wiesz najwyżej rybki się ugotują, i nie bądź nie miły Link to comment Share on other sites More sharing options...
klosek Posted November 4, 2012 Author Share Posted November 4, 2012 Zmienniak plamisty: Od 20 do 27 wklejone ze strony super akwarium, u mnie jest 28 wiec nie dużo ponad i tu nie chodzi o platki bo czują się swietnie tylko o bojka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts