19kulka91 Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Witam! Moje akwarium ma wymiary: 24x48x38 (szer,dł,wys). Chciałabym, aby w akwa były takie rybki: tęczanki filigranowe kiryski 4-6 szt, otoski 4 szt. bojownik? Czy taka obsada mogła by być? Mam wątpliwości do tęczanek ale bardzo mi się podobają... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Za dużo jak na takiego kurdupla. Sprawdź jakie masz GH i PH wody w necie, albo testami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19kulka91 Posted November 2, 2012 Author Share Posted November 2, 2012 PH mam 7 (testy) twardość mgCaCO3/dm³ - 224 (internet), gdzies ktos podawał ze kranówka w Białymstoku wg testów wynosi 10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Na tęczanki akwarium musiałoby mieć odwrócone wymiary szer x wys. Mógłbyś mieć tu bojka i z 8 razbor klinowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19kulka91 Posted November 2, 2012 Author Share Posted November 2, 2012 Aha, no ok. Nie wiem czy się śmiać czy płakać dzięki za informacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Po prostu samce się pojedynkują czasem, a do tego trzeba przestrzeni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19kulka91 Posted November 2, 2012 Author Share Posted November 2, 2012 Nie no wierzę;p Miałam tęczanki filigranowe w 112 litrowym akwa, póki mój mąż nie odkręcił CO2 na maxa. Ciekawe rybki w swym zachowaniu, dlatego miałam nadzieję, że jednak będę mogła w tym akwarium je mieć, ale mówi się trudno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts