zuzi xD Posted April 4, 2009 Share Posted April 4, 2009 przed chwilą moja ryba (samica) urodziła 1 rybke .Czy urodzi więcej(jest jeszcze gruba,plama duża,czarna ) ? Narybek włożyłam do innego pomieszczenia. Mała ryba ma coś czerwonego pod brzuchem,czy to normalne? Nasypałam małemu mikrowit ,czy już można go karmić? Prosze o pomoc/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted April 4, 2009 Share Posted April 4, 2009 a ta samiczka ile ma lat/miesięcy??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted April 4, 2009 Author Share Posted April 4, 2009 Nie weim dokładnie bo jak ją kupiłam to była w ciąży. urodził się 2 ale osiadł na dnie i nic nie robi.boje sie że umrze. 1 pływa spokojnie po słoiczku Jak sie wszystkie urodzą dam je do 6 l akawa.Dobry pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 4, 2009 Share Posted April 4, 2009 w sumie tak, byle nie za długo Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted April 4, 2009 Author Share Posted April 4, 2009 urodziła 4 ,już od 20 min nie rodzi.Czy to mogą być wszystkie rybki? brzuch jeszcze gruby plama czarna.Ryba pływa jak szalona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted April 4, 2009 Share Posted April 4, 2009 Gupik rodzi na `raty` więc możesz się jeszcze małych spodziewać Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted April 4, 2009 Author Share Posted April 4, 2009 A jakie mogą być naj dłuższe odstępy czasowe między porodem?A ile może się gupików urodzić? (ok.ile) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted April 4, 2009 Share Posted April 4, 2009 Najdłuższe odstępy to jakieś 48H... a rodzić może różnie 1-30 Może i więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 ja miałem kiedys taka samice gupika bo rodziła na raty robiła sobie przerwy po 10 - 12 godzin i urodziła 42 małe Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted April 17, 2009 Author Share Posted April 17, 2009 Wow,to naprawde dużo Moja urodziła ok.20 rybek. kiedy moge je już wpuścić do dorosłych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 na forum było już o tym wiele razy wpuszczasz, kiedy młode nie będą się mieścić w pysku największej ryby w twoim akwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 jak dobrze karmisz to po 6 tygodniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted April 17, 2009 Author Share Posted April 17, 2009 OKi dzięki. Jeszce jedno pytanie : Ile co naj mniej pokarmów powinny miec takie małe? Ja mam 2.To wystarcza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 nie rozumiem... chodzi o rodzaje? na pewno roślinny i taki dla małych rybek powinno być ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted April 17, 2009 Author Share Posted April 17, 2009 tak chodzi o rodzaje.Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 kup wodzień albo artemię, + ovo-vit i wystarczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts