Tazz Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Mam akwarium standardowe 25 l, a obsada to 1 samiec + 2 samice gupików + kilka młodych, takich malutkich Chciałbym dokupić do nich kilka krewetek, prawdopodobnie RC, ale wyczytałem raz że nie będą mogły żyć z gupikami, a raz że będzie w porządku, więc jak jest? I do tego, czy to prawda że krewetki bez roślin nie mogą żyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Żadne zwierzęta z normalnych terenów nie powinny mieć akwariów bez roślin. A krewetki MUSZĄ mieć jakieś mchy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted September 23, 2012 Author Share Posted September 23, 2012 Dobra, to już coś wiem. A co z tymi gupikami? Będą zagrażać krewetkom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Raczej nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwarystamalawi0982 Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Gupiki nie powinny atakować krewetek. Tazzik ile krewetek chcesz kupić? Zrób fajny roślinniak z 25l. Krewetki na dywanie zieleni i gupiki w środkowej strefie. Masz dużo możliwości. Myślę, że akwarium będzie wyglądało ładniej. Daj aktualne zdjęcie akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klosek Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Z gupikami w takim małym akwarium będzie problem bo się rozmnożą, krewetki RC jeżeli chcesz to dużo roślin drobnolistnych i mchy które oczywiście uwielbiają. Gupik może zjeść mniejsze krewetki bo to ciekawskie ryby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts