Zelus525 Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Ze względu na przerybienie chciałem się was zapytać które ryby muszę oddać podam obsadę: Akwarium ma 112: 2x Bocja wspaniała (chwilowo do usunięcia zatoczków) 2x Cierniooczek Khula 2+1 Mieczyk 2x Molinezja złota (dwa samce) 11 Neon czerwony, Inessa 1 Bystrzyk czarny 1+1 Bojownik 1 Proporczykowiec z Kap Lopez (samica, samiec wyskoczył jakimś cudem przez pokrywę i się ususzył) 1+1 Ramirezy parka 1+1 Zbrojnik niebieski 4x Grubowarg zielony (są ze sobą 3 lata) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Wybierz JEDNĄ rybę na której ci zależy. Wskazane też podanie parametrów wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted September 16, 2012 Author Share Posted September 16, 2012 Chciałbym zostawić neonki, ramirezy, cierniooczki i któreś z żyworodnych i zbrojniki chciałem zrobić BW, ale nie mam na razie czasu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Żadne żyworódki nie sprawdzą się w BW, bo dla nich to jest odpowiednik polewania słabym kwasem. Ramirezy również w BW za bardzo nie pasują. Jeśli mogę zasugerować obsadę pod przyszłe BW, to: 1+3 bojownik 10x cierniooczek 25x razbora espei albo 25x neon innesa 1+2 pielęgniczka kakadu 1+1 zbrojnik niebieski 8 x kirysek spiżowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted September 16, 2012 Author Share Posted September 16, 2012 Wiem, że pod BW nie pasują, ale na razie kiedy oddam te ryby poszukam kupca na mieczyki dopiero wtedy będę brał się za robienie biotopu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts