sandaczYkOpo Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Witam Bedąc ostatnio na rybach postanowiłem przygarnąć do swojego akwarium 60l.takie 2 szczepki troche zniszczone wywółcznika.Mam go już ponad 3 tyg i praktycznie nadal stoi w miejscu.Jak myślicie powinien niedługo ruszyć??? Oswietlenie 2X15W sylviana groloux T5 oraz Power Glo T5 Nawożenie Ferro Aktiv oraz Aquaflorin Potassium Tropical. Akwarium zimnolubne z rogatkiem sztywnym moczarką kanadyjską,i odziwo ładnie rosnącą kabombą. Ciągła filtracja Fan Filter1 Proszę o opinie ewentualne wskazówki:P Dziękuję z góry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Jakie masz stężenie No3 i Po4? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czareknster Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Do baniaka roślinnego PowerGlo to nie jest zbyt dobry pomysł. Z tego co pamiętam ta świetlówka ma barwę około 18000K. Potrzebujesz czegoś w granicy 6500-10000K o nateżeniu okolo 0,5W/L. Mapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandaczYkOpo Posted October 6, 2012 Author Share Posted October 6, 2012 Dobra pozbędę się Power Glo i zamiast niej wsadzę swietlówkę o barwie dziennej 6500K. Kolego mam około 0.5W/L . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts