maciekPC Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 Witam moja samica mieczyka jest bardzo gruba ma plamkę ciążową i zrobiła jej się biała plamka przy odbycie czy to objawy porodu?.Rybka została kupiona w styczniu nie mam samca mieczyka więc mogła być tyle miesięcy w ciąży? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymek150 Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 Młode mogły być zjadane. Jeśli jest gruba i ma plamkę to na pewno młode będą Biała plamka może oznaczać jakąś chorobę (nie jest ona oznaką porodu). Samice niektórych żyworódek przechowują nasienie i mogą zachodzić w ciąże bez "pomocy" samczyka. PS.Masz może platki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekPC Posted August 4, 2012 Author Share Posted August 4, 2012 Młode mogły być zjadane. Jeśli jest gruba i ma plamkę to na pewno młode będą Biała plamka może oznaczać jakąś chorobę (nie jest ona oznaką porodu). Samice niektórych żyworódek przechowują nasienie i mogą zachodzić w ciąże bez "pomocy" samczyka. PS.Masz może platki ? Mam samca a to ma jakieś znaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymek150 Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 Krzyżówki międzygatunkowe. Mieczyk może się krzyżować z platką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekPC Posted August 4, 2012 Author Share Posted August 4, 2012 Krzyżówki międzygatunkowe. Mieczyk może się krzyżować z platką. A po czym poznać ze będzie sie kociła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymek150 Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 Krzyżówki międzygatunkowe. Mieczyk może się krzyżować z platką. A po czym poznać ze będzie sie kociła? Duży brzuch i plamka ciążowa. Tylko nie wiem czemu ma tą białą plamkę samica mieczyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agunia997 Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 rozmnazanie-zyworodek-kompendium-t28530.html Czy coś więcej trzeba dodawać? Myślę, że nie. Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts