Pszemo25 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Witam wszystkich jest to mój pierwszy post i od razu z prośbą Very Happy Mianowicie chodzi mi o obsadę akwa 70/30/40. Obecnie mam profilowane 50 L (do likwidacji) ale o jego obsadzie nie będę pisał bo wiem ze jest nie bardzo. Do tego o którym wspomniałem chce wpuścić : Kiryski 5szt Gupiki 5szt i myślałem jeszcze o zwinnikach, bystrzykach lub prętnikach nie wiem co wybrać. A jeszcze w obecnym akwa mam glonojada nie wiem dokładnie jak się nazywa ale jest (żółty czy złoty) i chciałem go przenieść do nowego i zastanawiam się czy ma to sens. i ostatnie pytanko jakie oświetlenie proponujecie?? Z góry dziękuje za wszystkie porady:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reksor Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Jak wpiszesz sobie w "szukaj" 80 litrów to wyskoczy Ci pełno porad obsady. Światło...Powinno być 0,5 W na Litr wody. Glonojad zawsze lepiej sie bedzie czul w wiekszym akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Jeżeli chcesz przenieść te rybki z 50l akwa to musisz napisać jaką masz obsadę,a jeśli od nowa to polecałabym: 5 kirysków (pstre,spiżowe lub panda) harem prętnika karłowatego lub pielęgniczki ramireza (1+1) albo kakadu(1+2) 10-15 neonów inessa harem gupika (rozmnożą się) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tatar Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Jeśli chodzi o światło polecał bym świetlówki możliwie jak najjaśniejsze mając na myśli dobro roślin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pszemo25 Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 dzięki za rady z 50 l nic nie będę przenosił całkowicie zmieniam obsadę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts