kristoss Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 Witam. Kirysek pstry złożył ikrę na szybach w akwarium głównym. Co mam zrobić aby z tej ikry było potomstwo? Ikrze w akwarium nic nie grozi, mam bardzo spokojną obsadę. Czy mam przenieść ikrę do innego małego akwarium i stworzyć specjalne warunki, czy pozostawić w głównym akwarium i czekać na efekty? Proszę o porady. agunia997- Pisownia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferre111 Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 Nawet spokojna ryba np. neon innesa może zjeść ikrę, lepiej przenieś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymek150 Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 Tylko że jak złożyły na szybie to trzeba to zrobić bardzo delikatnie bo inaczej można ikrę uszkodzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick18 Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 Musisz jeszcze kupić specjalny płyn(nazwy nie znam) ,żeby ikra nie zgniła, chyba ,że masz wodę destylowaną w akwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts