YotoroAne Posted June 21, 2012 Share Posted June 21, 2012 Budową ciała przypomina kosiarkę, z tym, że pasek który u kosiarki jest czarny u tej rybki jest złoty a reszta ciała czarna, sprzedawca podał mi nazwę rybki jaką posługują się dla niej w handlu czyli Galopterus, lecz niestety według google nie ma takiej ryby tylko jakiś nietoperz Jest ktoś wstanie na podstawie powyższego opisu stwierdzić cóż to za ryba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandacz Posted June 21, 2012 Share Posted June 21, 2012 Możesz zrobić zdjęcie tej ryby ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karkonosz Posted June 21, 2012 Share Posted June 21, 2012 Epalzeorhynchus kallopterus po naszemu Grubowarg złotopręgi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandacz Posted June 21, 2012 Share Posted June 21, 2012 Epalzeorhynchus kallopterus po naszemu Grubowarg złotopręgi.To się nawet zgadza z jego opisem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
YotoroAne Posted June 21, 2012 Author Share Posted June 21, 2012 O właśnie Grubowarg Złotopręgi, nie wiem jakim cudem sprzedawca wymyślił mu nazwę Galopterus to ta rybka: http://www.animalsholding.cz/zvirata/epalzeorhynchus_kallopterus.bmp Ślicznie dziękuje Temat można zamknąć i do kosza z nim Link to comment Share on other sites More sharing options...
karkonosz Posted June 21, 2012 Share Posted June 21, 2012 O właśnie Grubowarg Złotopręgi, nie wiem jakim cudem sprzedawca wymyślił mu nazwę Galopterus Pewnie miało być kallopterus, ale coś mu się pomieszało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts