WojtiL Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Od miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem 200 litrowego katowego akwarium (wczesniej przez ponad rok mialem 60l). Obsada w nim to: - 20 Neonkow (15 malych), - 2 Guraminy(parka), - 2 Skalary (male), - 4 Mieczyki (3 samce,1 samica), - 3 Gupiki (1 samiec,3 samiczki), - 2 Bocje Wspaniale, - 3 Kiryski, - 12 Glonojadow (1 duzy samiec,1 samiczka ok 6cm,8-9 sztuk 1-1,5 cm), - 2 Teczowki Wspaniale (parka,mlode). Rybki sa aktywne (kazda na swoj indywidualny sposob). Nie widac na nich jakis chorob,badz tez innych niepokojacych objawow. Rosliny rozwijaja sie w zauwazalnym tempie. Nie mam napowietrzania,ani CO2. Oswietlenie dosc mocne. Woda byla bada w tym tygodniu i wynik kazdego z parametrow byl w nornie. Mysle,ze rybki maja sie dobrze. Zastanawia mnie tylko czy nie jest ich za duzo. Prosze o opinie. Jaka obsade rybek zalecalibyscia. Czy moze oddac kilka(jesli tak to jakie),a moze moge cos dolozyc. Ps. Mlodych glonojadkow zamierzam sie pozbyc w niedlugim czasie. Dziekuje. mod: Zmieniam temat na bardziej czytelny i przenoszę całość do działu obsady. Pisz z polskimi znakami Nie moge pisac z polskimi znakami. System i klawiature mam w jezyku obcym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Jak na mój gust to trochę za dużo glonojadów(domyślam się, że chodzi o zbrojniki niebieskie). Zostawił bym ze 2 takie i dorzucił zbrojnika lamparciego. Do takiego baniaka nie wiem czy gupiki się nadają(szkoda baniaka). Ja bym zostawił Skalary, Gurami i Neonki oraz 5 kirysków do oczyszczania dna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtiL Posted March 22, 2009 Author Share Posted March 22, 2009 Tak chodzi o Glonojady Zbrojniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perfect Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Oddałbym 2 samce mieczyka, Bocje Wspaniałe też, ponieważ rosną duże, a na dnie masz już i tak przerybienie. Zbrojniki zostawiłbym ze 4 sztuki. Zamiast bocji kup sobie kiryski, ten gatunek który już masz, dokup 5-6 sztuk. Kiryski są rybami stadnymi, więc będą się czuły o wiele lepiej w grupie. I moim skromnym zdaniem to byłoby na tyle jeśli chodzi o obsadę. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOLBS Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Dokup 3 bocje a glonki zostaw jeśli ci się podobają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts