tem123 Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 Mam akwarium 60l wody około 45-50l. Obecnie posiadam najprostszy filtr wewnętrzny 300l/h. Czy mogę zrobić tak żeby zdjąć z niego deszczownicę, zanurzyć go całkiem żeby tylko filtrował i dołożyć napowietrzacz (pompkę)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 Wszystko możesz,tylko w jakim celu? Co jest teraz nie tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tem123 Posted May 21, 2012 Author Share Posted May 21, 2012 Filtr bardzo miesza wodę, i jak wsypę pokarm to szybko namięka i opada na dno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 To źle że szybko mięknie i opada ? Chyba powinien opadać Jeśli to przeszkadza, to na czas karmienia zmniejsz moc filtra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 Co to za filtr? Jaka obsada,bo czasem dobrze jak pokarm spadnie też na dno? Ps.Ogólnie odp.na Twoje pytanie o zdjęcie deszczownicy brzmi-tak,z tym,że po co dokładać napowietrzacz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tem123 Posted May 21, 2012 Author Share Posted May 21, 2012 Co to za filtr? Jaka obsada,bo czasem dobrze jak pokarm spadnie też na dno? Ps.Ogólnie odp.na Twoje pytanie o zdjęcie deszczownicy brzmi-tak,z tym,że po co dokładać napowietrzacz? Gupiki, Neonki, Kiryski. Ale dla kirysków mam specjalne granulki opadające na dno. Jak zdejmę deszczownicę i zanurzę filtr to nie będzie ruchu powierzchni wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts