Bartosh00 Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 Witam wszystkich ! Do akwarium tarłowego wrzuciłem parę Żałobniczek, rybki się tarły jest pełno ikry w akwarium, ale mija dzisiaj wieczorem 2 dzień i nic ! żadna rybka nie pływa . Czytałem w internecie dużo na temat rozmnażania Teterek, zmniejszyłem nawet ph do 6,5 i dodałem garbniki, woda została dobrze przefiltrowana i napowietrzona a jej temperatura wynosi 28 stopni. O co chodzi? Woda jest za twarda? Czy może samiec nie zapłodnił ikry? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 może się wykluły i siedzą w żwirku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosh00 Posted March 21, 2009 Author Share Posted March 21, 2009 nie mogą być w żwirku bo go nie ma ;P wrzuciłem trochę mchu jawajskiego i ale sprawdzałem czy się w nim nie ukryły. Jak powinny wyglądać jajeczka jak wyklują się z nich rybki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 popękane, płaskie... po prostu puste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosh00 Posted March 21, 2009 Author Share Posted March 21, 2009 Lipa .... wszystkie są nieruszone Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 a odkażałeś akwa przed tarłem? może pleśnieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosh00 Posted March 21, 2009 Author Share Posted March 21, 2009 Czym miałem odkazić akwarium? wlałem Biotrafin, który ponoć chroni ikrę przed różnymi syfami, ale nie mam pojęcia czy chroni ją przed pleśnieniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 hodowcy z reguły odkażają trypaflawiną pozostaje czekać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts