rafalxy Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Witam Postanowiłem założyć na nowo moje akwa ok 65 L ale niestety nie posiadam już oświetlenia do niego ani pokrywy ...;/ Zamiast tego narazie jest szyba a na niej planuję położyć świetlówkę ( kiedyś już to praktykowałem i było ok ) .I tu rodzi się moje pytanie : co mam dokładnie kupić , jaka moc , itd . Rozumiem że świetlówka np. T5 24/30 W , do tego oprawki bryzgoszczelne i statecznik . Na allegro wyszukałem gotowe zestawy oświetlenie np. http://allegro.pl/atti-zestaw-t5-1x24w- ... 98111.html Nada się taki zestawik ? proszę o pomoc fachowców Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Chcesz położyć świetlówkę na szybie? Szyba nagrzeje się od świetlówki, woda będzie się skraplać na szybie i na pewno nic dobrego z tego nie wyniknie. Może wcześniej się udało, ale za drugim razem może być różnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts