przemo_1008 Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Witam Mam problem...Kupiłem niedawno roślinki i zaczęły mi się pojawiać ślimaki Nie chce żadnych ślimaków!!! Jak mam się ich pozbyć? Na razie zauważyłem tylko dwa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Wyjmij je z akwarium. Na ślimaki najprostszym sposobem są Helenki. Te ślimaki są mięsożerne i zjedzą Ci te ślimaki. Helenki nie rozmnażają się tak szybko jak te i nie robią szkód roślinom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_1008 Posted March 19, 2012 Author Share Posted March 19, 2012 No dobra, a jak te Helenki mi się rozmnożą Może jeszcze warto poczekać... Może już więcej nie będzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 To je sprzedaż. Te ślimaki nie robią nic złego. Nie zjedzą roślin. Helenki łatwo sprzedać. Może jeszcze warto poczekać... Może już więcej nie będzie...Byle potem nie było lamentu, że masz rośliny zjedzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_1008 Posted March 19, 2012 Author Share Posted March 19, 2012 To mam takie pytanko: Kiedy mam je kupić??? Bo na razie widziałem tylko dwa ślimaki... I co ile się rozmnażają??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Najlepiej jak najszybciej. Co ile się rozmnażają? Szybko. Bardzo szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_1008 Posted March 19, 2012 Author Share Posted March 19, 2012 http://www.google.pl/imgres?q=%C5%9Blim ... VBQ&zoom=1 Takie znalazłem ślimaki... Ale chodzi mi o rozmnażanie helenki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 A Helenki. One rozmnażają się wolno. Nie można dokładnie tego określić, ale spokojnie, nie będziesz miał ich plagi. Jeśli Ci się rozmnożą to spokojnie je sprzedaż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_1008 Posted March 19, 2012 Author Share Posted March 19, 2012 Dobra dzięki ;] Czytałem że można mechanicznie usuwać... Jak się nie uda to kupie tego ślimaka ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts