lobuz1 Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Witam, mam problem z Ramirezami- przez skórę widać jakieś białe nitki (wróżnej wielkości i grubości)n w okolicach ogona coś jakby guz. Odchody mają białe, takie galaretowate. Czytałem, ze to mogą być wicienie lub wiciowce. Nie mogę zbadać tego pod miktroskopem bo nie mam takiej możliwości. Powiedźcie jaka jest wasza diagnoza. Pozdrowienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nadosia5 Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 Według mnie jest to pleśniawka. Możesz kupić odpowiednie lekarstwa i podawać je zgodnie z instrukcją zawartą w ulotce. Możesz także zastosować tzw. przymoczek. Czy te punkciki na ramierzkach są żółtobiaławe?? (na zdięciu słabo widać). Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted March 25, 2012 Author Share Posted March 25, 2012 Rybki po skórą mają takie białe nitki różnych rozmiarów. Myślicie, że to pleśniawka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Tak,to pleśniawka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts