shaniqa10 Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Hej ostatnio zastanawiałam sie czy nie dać do akwarium tabletek Co2 ...co o nich myslicie ?? jakiej firmy są najlepsze i ile ich dawac ?? Pozdrawiam i dziekuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 dobre są tabletki firmy SERA Link to comment Share on other sites More sharing options...
olyvka Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 a na czym polega w ogóle tabletka Co2?? Czy to nie jest jakas substancja która +H2O powoduje wydzielanie CO2?? Co jeszcze uwalnia ta tabletka?? jaki jest uboczny produkt?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 do tych tabletek jest specjalny dyfuzor który umieszczasz w akwa, wrzucasz tabletke i sie rozpuszcza wydzielając samo Co2:) jedna tabletka bpdajrze daje 2000 pecherzykow dwutlenku węgla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator adminnew Posted March 13, 2009 Administrator Share Posted March 13, 2009 http://www.kirysek.pl/product_info.php? ... anner_id=1 2500 pęcherzyków z jednej tabletki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thugdogg Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 widzialem na allegro nie pamietam nazwy ale wrzucalo sie je do awarium 5 tabletek na 100l i to starczalo na okolo 2-3 tygodni produkt stopniowo sie rozpuszczal w wodziel wydzielaja co2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darex65 Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 witam a jak bym bezposrednio wrzucile te tabletki co2 do wody ,bez dyfuzora stalo by sie cos rybom,prosze o odpowiedz dziekuje pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
thugdogg Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 nic sie nie stanie one dzialaja podobie do tabletek musujacych Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 a nie lepiej bimbrownię zrobić? mi już po pierwszym dniu mech zaczął pąki puszczać Link to comment Share on other sites More sharing options...
nuendiq Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 Gdyby ktoś potrzebował nagle dwutlenku węgla,może zmieszać sodę oczyszczoną,z kwaskiem cytrynowym i wodą. Ostatnio zastanawiałem się nad "reaktorem" co2 opartym na tej reakcji chemicznej,ale w przeciweństwie do bimbrowni jest ona gwałtowna i krótkotrwała. raczej skłaniam się ku sera co2 start Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 powiedzcie mi czy ten dyfuzor jest potrzebny czy nie można wrzucic tej tabletki co2 bezpośrednio do aq> Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogos Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 jak mozna do akwarium odrazu wladowac to tez bym sobie dal go do aq Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 Jeżeli tabletka zostałaby wrzucona bezpośrednio do akwarium to stałaby się obiektem zainteresowań rybek. Nie wiem jakie są skutki uboczne zjedzenia przez rybki kawałka takiej tabletki osobiście bym nie ryzykowała, a taki ala dyfuzor (pojemniczek z dziurkami na tabletkę) można chyba zrobić samemu Poza tym moje ryby rozdrobniły b te tabletkę w mgnieniu oka, a nie o to chyba chodzi jeśli ma wystarczyć na 2-3 tygodnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts