pantcho Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 pomocy!!! Wytarly mi sie akary pomaranczowe:) przenioslem je do osobnego akwarium problem w tym ze nie mam dostepu do zywego pokarmu poniewarz nieszkam w Irlandi a tu nawet nie wiedza co to jest.Czy narybkowi wystarczy do przetrwania rozdrobniony suchy pokarm(spirulina Link to comment Share on other sites More sharing options...
thugdogg Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 z tego co wiem to nicienie mozesz samemu wychodowac gdzies kiedys czytalem na ten temat ale nie pamietam wiem ze potrzebna byla docznika z ziemia kromka chleba torche wody i szyba zeby to przykryc a jak dokaldniej to nie pamietam poczekaj az ci odpowie kto bardziej doswiadczony w tych sprawach a i nie wiem czy dobrze zrobiles wyciagaja ikre bo chyba akary sie opiekuja ikra i larwami Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantcho Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 z tego co wiem to nicienie mozesz samemu wychodowac gdzies kiedys czytalem na ten temat ale nie pamietam wiem ze potrzebna byla docznika z ziemia kromka chleba torche wody i szyba zeby to przykryc a jak dokaldniej to nie pamietam poczekaj az ci odpowie kto bardziej doswiadczony w tych sprawach a i nie wiem czy dobrze zrobiles wyciagaja ikre bo chyba akary sie opiekuja ikra i larwamidzieki za wskazowke odlowilem narybek poniewarz byl zjadany przez reszte akar matka owszem opiekowala sie larwami i ikra ale niestety inne atakowaly narybek i nie dawala rade upilnowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 Spróbuj im podawać żółtko ugotowanego jajka. Bierzesz na wykałaczkę bardzo maleńki kawałek zółtka, taki milimetrowy. Rozdrabniasz to bardzo mocno w łyżeczce wody z akwarium. Zasysasz zawiesinę do strzykawki i wpuszczasz w ławicę ryb. Koleżanka karmila też skalarki mikrovitem - pokarmem dla narybku. O dziwo jadły. Możesz spróbować. Zostaje jeszcze artemia: http://strony.aster.pl/elem/akk/artykuly/artemiat.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantcho Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 Spróbuj im podawać żółtko ugotowanego jajka. Bierzesz na wykałaczkę bardzo maleńki kawałek zółtka, taki milimetrowy. Rozdrabniasz to bardzo mocno w łyżeczce wody z akwarium. Zasysasz zawiesinę do strzykawki i wpuszczasz w ławicę ryb. Koleżanka karmila też skalarki mikrovitem - pokarmem dla narybku. O dziwo jadły. Możesz spróbować. Zostaje jeszcze artemia: http://strony.aster.pl/elem/akk/artykuly/artemiat.html dzieki ale tu pojawja sie kolejny problem bo niema tu w sprzedarzy jajeczek artemi , ale zaraz ide gotowac jajko:)))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts