skn87 Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Dobry wieczór Wszystkim. Z przykrością informuję, że dziś mój (patrz niżej) "pobił" jednego z moich kirysków... kirys niestety zmarł... Czy zdarzył Wam się kiedyś tak bardzo terytorialny zbrojnik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalord20 Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 W jakim baniaku je trzymasz? Może za mały baniak i jest walka o terytorium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skn87 Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 Tak, za mały baniak o tym wiem. Ma 60 litrów, a zbrojnik od 80cm długości akwa. Tak właśnie kończą się eksperymenty, no ale cóż... Zdarza się niestety, będę musiał go oddać:/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalord20 Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Szybko oddaj zbrojnika wraz z kiryskami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Szybko oddaj zbrojnika wraz z kiryskami. A kiryski dlaczego? Zbrojnik do oddania. Co tam jeszcze chowasz w tym akwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka440 Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Bardziej prawdopodobne wydaje mi się to, że kirysek był chory a zbrojnik to tylko wykorzystał. Jakie to kiryski ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalord20 Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 No kiryski mogą zostać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Bardziej prawdopodobne wydaje mi się to, że kirysek był chory a zbrojnik to tylko wykorzystał. Jakie to kiryski ?Zdziwiłbyś się. U mnie samica Zbrojnika w 200l odganiała inne ryby ścigając je przez pół akwarium, a co dopiero w 60l.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka440 Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 No właśnie się zdziwiłem bo też mam 200 l i parkę dorosłych zbrojników. Prawda że potrafią przegonić rybki, ale jeszcze nigdy żadnej nie zabiły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 W małym akwarium mógł zabić. Zagonił pewnie Kiryska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karkonosz Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Miałem jakiś czas temu samca zbrojnika, który był wyjątkowo nadpobudliwy i w akwarium o długości 100 cm atakował 2 dorosłe samice, a także inne ryby, które znalazły się w jego zasięgu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skn87 Posted February 11, 2012 Author Share Posted February 11, 2012 Jest bardzo agresywny, nie sądzę żeby go zaganiał na śmierć, zauważyłem, że go atakował gdy ten wpływał na jego część akwarium. Poturbował go śmiertelnie gdy kirys wpłynął pod korzeń, tak myślę. Jak mam kirysy oddać? Kirysy zostają. Co chowam jeszcze w tym akwarium? Nic, reszta jest odpowiednia do litrażu. Zbrojnik po niedzieli trafi do sklepu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts