zalew79 Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Witam ! Czy podawać mikro i makro rano czy wieczorem ? bo spotkałem się z opinią że mikro wieczorem a makro rano. Jak Waszym zdaniem się powinno ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Zwykle poadje sie tak: -Pon - makro -Wt-mikro -Śr-makro -Czw-mikro -Pt-makro -Sb-podmiana -Nd- nic PS jakie masz świało?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalew79 Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 62W na 105 litrów wody i od dwóch tygodni bimbrownia chodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 POwiem tak światło masz dobre. Lecz mając bimbrownie i nawożenie makro i mikro. To na bank będziesz mieć glony. Ponieważ nie będziesz mieć stałego poziomu co2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalew79 Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 Ponoć sama bimbrownia nic nie daje jak się nie nawozi dlatego kupiłem makro i mikro bo do tej pory stosowałem Profito i Easy Carbo w płynie ale te nawozy to takie sobie. Ktoś mi na forum raz napisał że Co2 i makro i mikro i powinno być lux. Nawozy które kupiłem pisze żeby dozować codziennie makro 2,5ml na 100L a mikro 3,0ml na 100L. I teraz jestem w kropce bo glonów nie mam, czy nadal stosować te Profito i EC przy bimbrowni czy spróbować z makro i mikro ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brud Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Ponoć sama bimbrownia nic nie daje jak się nie nawozi dlatego kupiłem makro i mikro bo do tej pory stosowałem Profito i Easy Carbo w płynie ale te nawozy to takie sobie.Profito to nic innego jak nawóz mikro z tym że ubogi jest w potas i żelazo i dlatego zalecane jest stosowanie tych dwóch składników dodatkowo. Czy podawać mikro i makro rano czy wieczorem ?Według mnie to powinno to się robić tuż przed zapaleniem światła. Jeśli chodzi o stosowanie makro to należało by wiedzieć jakie jest NO3iPO4. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalew79 Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 NO3 - 10 PO4 niestety nie wiem ale chyba w normie bo glonów brak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mest1987 Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 POwiem tak światło masz dobre. Lecz mając bimbrownie i nawożenie makro i mikro. To na bank będziesz mieć glony. Ponieważ nie będziesz mieć stałego poziomu co2. Nie rozumiem. Dlaczego będzie mieć glony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Brak stałego poziomu co2 wpływa na rozrost glonw , a do tego skaczące parametry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts